Categorieën

PayPal

De Witte Engel Meervilt europese merinolontwol 5X10gr groen Bekijk volledige grootte
De Witte Engel

De Witte Engel Meervilt europese merinolontwol 5X10gr groen

5.5T 5,50 incl. btw
Omschrijving

Een setje van 5*10 gram lontwol, samen 50 gram in een combinatie van bij elkaar passende kleuren. Leuk om te gebruiken voor het maken van wolfeetjes, maar ook voor het naald of natvilten kan deze wol gebruikt worden.

Middelfijne 27 micron lontwol in trendy kleuren. In de EU geproduceerd volgens bio-normen. Een mooie wol die nu eens niet van de andere kant van de wereld komt!

  • Geproduceerd in EU
  • Biologisch
  • Diervriendelijk
  • Moderne kleuren
  • Voordelig geprijsd

Diervriendelijk en ecologisch verantwoord

Merinoschapen staan bekend om hun grote wolproductie van uitstekende kwaliteit. Maar wie dacht dat ze alleen ver weg gedijen, vergist zich. Oorspronkelijk komt het merinoschaap uit Noord-Afrika en Spanje, maar het wordt nu gehouden in de hele wereld, ook in andere Europese landen.

De wol van Europese merino’s is minder fijn dan van merino’s uit warmere gebieden, zoals Australië. Maar verder heeft deze wol dezelfde uitstekende eigenschappen en hij is bovendien gegarandeerd mulesing-vrij en heeft een kleinere ecologische voetafdruk. Door de fijnheid van 27 micron is de wol geschikt voor de meeste toepassingen. Kortom, een aantrekkelijke, diervriendelijke en ecologisch verantwoorde wol!

Biologisch

De schapen worden gehouden door kleinschalige familiebedrijven die werken volgens de principes van biologische productie. Deze bedrijven zijn vanwege de hoge kosten echter niet allemaal bio-gecertificeerd. Daardoor kunnen we geen certificering voor de wol afgeven. In het voorjaar van 2018 waren we op bezoek bij enkele van deze schapenhouders. Daar konden we met eigen ogen zien dat zij hun dieren goed verzorgen.

De geschoren wol wordt gewassen, geverfd, gekaard en gekamd door een bijna twee eeuwen oud bedrijf met een rijke historie. Dit bedrijf is echter wel helemaal van deze tijd, met veel moderne machines en een eigen laboratorium voor kwaliteitscontrole. Het maken van milieu vriendelijke producten is hier het uitgangspunt. Ook dit bedrijf hebben we bezocht en mede daardoor hebben we er echt vertrouwen in dat onze Europese merinowol op verantwoorde wijze wordt geproduceerd.

Beschikbaarheid:

3 exemplaren in voorraad

Ok, begrepen!
Deze website gebruikt cookies Meer details